Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Inšpekcia ministerstva vnútra obvinila bývalého šéfa NAKA B. Zuriana

B. Zurian, archívna snímka. Foto: TASR/Pavol Zachar

Branislav Zurian požiadal o uvoľnenie zo služobného pomeru na vlastnú žiadosť k 15. máju.

Bratislava 21. mája (TASR) - Inšpekcia ministerstva vnútra obvinila bývalého šéfa Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Branislava Zuriana. Informuje o tom Denník N. U Zuriana doma v Poprade mala v piatok zasahovať polícia. Zurian je v súčasnosti v zahraničí.

Topky.sk v stredu informovali, že Zurian vo februári podal na bývalého námestníka SIS a kajúcnika Borisa B. trestné oznámenie za krivé obvinenia a krivú výpoveď. Podnet sa mal týkať výpovedí Borisa B., podľa ktorých Zurian vynášal tajné informácie.

V trestnom oznámení mal Zurian uviesť aj to, že presun Ľudovíta M. do SIS riešil aj bývalý premiér. Bývalý predseda vlády SR a súčasný minister financií Igor Matovič odmietol, že by intervenoval za presun bývalého šéfa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta M. do SIS. "Nemám s tým nič spoločné," uviedol.

Branislav Zurian požiadal o uvoľnenie zo služobného pomeru na vlastnú žiadosť k 15. máju. Odišiel z postu a tiež z polície. Z postu odchádza aj zástupca riaditeľa NAKA Patrik Jurík. O uvoľnenie zo služobného pomeru požiadal aj riaditeľ odboru Bratislava Národnej kriminálnej agentúry Ján Štefanák.