Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

KAŽIMÍR: Smer-SD je zrelý na výmeny, musíme si to priznať

Na snímke minister financií SR Peter Kažimír (Smer-SD). Foto: TASR - Martin Baumann

Šéf rezortu financií potvrdil, že v strane sa budú diať ďalšie personálne zmeny, najmä na regionálnej úrovni.

Bratislava 12. decembra (TASR) - Odchod ministra kultúry Mareka Maďariča z postu podpredsedu Smeru-SD je začiatok jeho konca v politike. V relácii rádia Expres Braňo Závodský naživo to povedal Peter Kažimír, minister financií a jeden z podpredsedov Smeru-SD.

"Rozhodol sa sám, podľa mňa je to jeho osobné rozhodnutie, je to začiatok jeho konca v politike. Je to moja interpretácia, ako ja vnímam jeho krok. A na to má každý právo. A to sa každému z nás raz stane, to je úplne normálna vec," povedal Kažimír.

Potvrdil, že v strane sa budú diať ďalšie personálne zmeny, najmä na regionálnej úrovni. Kažimír je presvedčený, že v Smere-SD sú zrelí na výmeny. "No musíme to odvážne s otvorenými očami urobiť a musíme si to priznať. Hovorím úplne naprieč všetkými štruktúrami, ktoré strana, vláda má. To je úplne legitímne," dodal.

Maďarič sa vzdal funkcie podpredsedu Smeru-SD, pretože je presvedčený, že zmeny treba aj vo vedení strany. Nie je ešte rozhodnutý, či zostane členom vlády Roberta Fica (Smer-SD). Novým podpredsedom Smeru-SD sa stal primátor Košíc Richard Raši.

Maďarič: Je to viac o Smere-SD ako o mne


Minister kultúry a bývalý podpredseda Smeru-SD Marek Maďarič sa stotožňuje s názorom ministra financií Petra Kažimíra, že strana Smer-SD je zrelá na výmeny. Uviedol to vo svojom písomnom stanovisku.

"Čo sa týka môjho odchodu z postu podpredsedu, myslím si, že je to viac o Smere-SD ako o mne," odkázal Maďarič.

Kažimír je jeden z podpredsedov Smeru-SD. V rádiu Expres zdôraznil, že výmeny v strane treba urobiť "odvážne s otvorenými očami naprieč všetkými štruktúrami, ktoré strana, vláda má".