Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

V. Remišová nevylučuje prípadné vyhostenie ďalších ruských diplomatov

Na archívnej snímke ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová. Foto: TASR - Dano Veselský

Opozičný poslanec Národnej rady SR Ladislav Kamenický (Smer-SD) sa nevedel vyjadriť k tomu, či vláda urobila dobre, keď vyhostila troch ruských diplomatov po odhalení špionáže.

Bratislava 20. marca (TASR) - Vicepremiérka a ministerka Veronika Remišová (Za ľudí) nevylučuje vyhostenie ďalších ruských diplomatov zo Slovenska, ak sa ukáže, že vyvíjajú protislovenské aktivity. Uviedla to v nedeľnej diskusnej relácii TV Markíza Na telo.

Opozičný poslanec Národnej rady SR Ladislav Kamenický (Smer-SD) sa nevedel vyjadriť k tomu, či vláda urobila dobre, keď vyhostila troch ruských diplomatov po odhalení špionáže. "Neviem, to musí zvážiť na základe informácií," skonštatoval Kamenický.

Na tohtotýždňovom stretnutí predstaviteľov Smeru s ruským veľvyslancom podľa svojich slov Kamenický nebol a nemá presné informácie, o čom diskutovali.

Systém protivzdušnej obrany S-300 podľa Remišovej poskytne Slovensko Ukrajine len v prípade, ak bude mať náhradu. Kamenický odmieta podporu Ukrajiny zbraňami.

Poslankyni OĽANO Kataríne Hatrákovej Remišová neodporúča po viacerých neúspešných voľbách opäť kandidovať na komisárku pre deti.

Na otázku, či je Remišová spokojná s výkonom ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO) počas utečeneckej krízy, vicepremiérka povedala, že vždy sa dá spraviť viac a lepšie. "Keď to bude na 120 percent, vtedy budem spokojná," vyhlásila Remišová.