Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Slovensko

Pellegrini video z Popradu nekomentuje, podľa Kisku je to počin Smeru

Andrej Kiska, archívne foto. Foto: TASR - Dušan Hein

Obaja sa vyjadrovali aj k otázke, či by sa pred voľbami mohla reálne objaviť nahrávka o rozhovore Roberta Fica, Mariana K. a Dobroslava Trnku, ktorú avizoval líder hnutia Sme Rodina Boris Kollár.

Bratislava 16. februára (TASR) – Medializované video, v ktorom aktéri hovoria o lídrovi strany Za ľudí Andrejovi Kiskovi v súvislosti s podozrivou kúpou pozemkov, nebude predseda vlády SR a podpredseda strany Smer-SD Peter Pellegrini komentovať. Potvrdil to v nedeľnej diskusii RTVS O 5 minút 12.

"Nekomentoval som iné videá z iných kancelári, nebudem to robiť ani teraz, polícia to má, nech sa tým zaoberá," skonštatoval premiér. Odmietol zároveň vytváranie dojmu, že by to bolo na objednávku Smeru.

O tom je naopak presvedčený Kiska. "Prenikli k nám informácie, kto za tým videom stojí, samozrejme, že to oznámim a budem o tom hovoriť s orgánmi činnými v trestnom konaní," povedal o videu, ktoré považuje za trápne zinscenované divadlo so zlými hercami.

To, že sa objavilo dva týždne pred voľbami nepovažuje za náhodu. "Je to ďalší pokus, ako ma kompromitovať a poškodiť aj strane Za ľudí," povedal.

"Čo už má pán Kiska povedať, keď sa o ňom zhovárajú dvaja vagabundi a hovoria to, čo hovoria," reagoval Pellegrini.

Obaja sa vyjadrovali aj k otázke, či by sa pred voľbami mohla reálne objaviť nahrávka o rozhovore Roberta Fica, Mariana K. a Dobroslava Trnku, ktorú avizoval líder hnutia Sme Rodina Boris Kollár. Ani Pellegrini ani Kiska o tom špekulovať nechceli.