Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Montované drevodomy – komfortné bývanie za nízke náklady

Foto: TreeMont s.r.o.

Stavať domy v energetickej triede A0 nie je len povinnosťou vďaka súčasnej legislatíve ale aj požiadavkou takmer všetkých budúcich majiteľov rodinných domov.

Oravská Lesná 3. júna (OTS) - V stavebnej spoločnosti TreeMont s.r.o. máme s výstavbou rodinných domoch s takmer nulovou spotrebou primárnej energie už niekoľkoročné skúsenosti.

Zo zákona je stavebné povolenie na novostavbu od 1. januára 2021 možné vydať len na stavbu, ktorá spadá do energetickej triedy A0 (dom s takmer nulovou spotrebou energie). Tieto stavby nie len že nezaťažujú prírodu, sú šetrné k životnému prostrediu ale na svoju prevádzku využívajú energiu z obnoviteľných zdrojov. Bývanie v drevodome, ktorý spadá do energetickej triedy A0 je tak úspornejšie. O svoj komfort sa pritom obávať nemusíte. Teplá voda, vykurovanie v zime a aj chladenie v horúcich letných dňoch si môžete užívať bez toho aby to navýšilo mesačné náklady na bývanie.

Nízke náklady a vysoký komfort bývania

Nízke náklady na bývanie a vysoký komfort bývania sa v montovaných drevodomoch od spoločnosti TreeMont s.r.o. podarilo skĺbiť vďaka použitiu moderných technológií, kvalitných materiálov a skúsených a školených odborníkov.

Foto: TreeMont s.r.o.

Zateplenie

Nadštandardné zateplenie obvodových stien, podlahy a stropu v kombinácii s tesniacimi výrobkami sa zabráni nie len nekontrolovanému úniku tepla z domu ale sa vytvorí aj vzduchotesná obálka stavby s optimálnou parotesnosťou na vnútornej strane domu. V dome je príjemné teplo bez toho aby sa vlhkosť hromadila vo vnútri.

Rekuperácia

Medzi nové technológie, ktoré sú súčasťou každej stavby TreeMont s.r.o patrí aj rekuperačná jednotka Quantum Next s certifikátom pre pasívne domy. S touto špičkovou rekuperáciou je vetranie so spätným získavaním tepla jednoduché a lacné. Teplo, ktoré by ste pri klasickom vetraní oknami vypustili von ohreje vzduch, ktorý rekuperačná jednotka privádza z vonka. Tu ale výhody rekuperácie nekončia.
- Znižuje vlhkosť v dome, čím zabraňuje tvorbe tepelných mostov a plesní.
- Výkonný filter v rekuperačnej jednotke zabraňuje prieniku alergénov do domu.
- Vetranie prostredníctvom rekuperácie je tiché, nespôsobuje prievan a bráni prieniku prachu a aj hluku z ulice.

Ohrievač vody

Súčasťou montovaných domov od nás je aj hybridný ohrievač vody značky Ariston. Pri bežnom používaní môže tento ohrievač ušetriť až 50% prevádzkových nákladov. O dostatok teplej vody sa obávať nemusíte. Na ohrev vody využívajú hybridné ohrievače ako prvé teplo v miestnosti kde sú namontované. Následne na ohrev predhriatej vody spotrebujú menej energie než na ohrev studenej.
V TreeMont s.r.o. vieme ako získať a použiť obnoviteľnú energiu z prírodných zdrojov a zvýšiť komfort bývania. Vybavenie, ktoré do rodinných domov montujeme je súčasťou každej stavby a je zahrnuté aj v cene. Naše ceny zostávajú stále a nemenné – od začiatku až po odovzdanie stavby. Posunuli sme komfort bývania na vyššiu úroveň za nižšie náklady.

Foto: TreeMont s.r.o.