Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Morawiecki: Poľsko je pripravené prijať pacientov s COVID-19 z ČR a SR

Na snímke poľský predseda vlády Mateusz Morawiecki (vpravo) a slovenský predseda vlády Igor Matovič sa zdravia počas spoločnej fotografie na kráľovskom hrade Wawel pred plenárnym zasadnutím predsedov vlád Vyšehradskej skupiny (V4) s predsedom Európskej rady Charlesom Michelom a prostredníctvom online s predsedníčkou Európskej komisie Ursulou von der Leyenovou v Krakove 17. februára 2021. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Poľský premiér dodal, že v týchto nemocniciach je v súčasnosti obsadených približne 50 percent lôžok pre pacientov s koronavírusom SARS-CoV-2.

Varšava 19. februára (TASR) - Poľský premiér Mateusz Morawiecki vo štvrtok povedal, že Poľsko je pripravené ponúknuť pacientom s ochorením COVID-19 z Českej republiky a zo Slovenska lôžka v provizórnych nemocniciach. Informovala o tom agentúra PAP.

"Sme pripravení pomôcť našim českým a slovenským susedom poskytnutím miest v provizórnych nemocniciach v južnej časti krajiny," povedal Morawiecki.

Poľský premiér dodal, že v týchto nemocniciach je v súčasnosti obsadených približne 50 percent lôžok pre pacientov s koronavírusom SARS-CoV-2. Český premiér Andrej Babiš podľa PAP uviedol, že v ČR nie sú voľné lôžka.