Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Políciu posilní počas sviatkov 714 profesionálnych vojakov

Na snímke vojak stráži novozriadenú odberovú miestnosť pre pacientov s podozrením na ochorenie COVID-19 v areáli nemocnice v Kežmarku 2. apríla 2020. Foto: TASR - Oliver Ondráš

V súčasnosti plnia príslušníci OS SR asistenčné úlohy na hraničných priechodoch, v miestach karanténnych centier, pri nemocniciach, a pomáhajú tiež s prepravou zdravotníckeho materiálu.

Bratislava 7. apríla (TASR) - Na pomoc príslušníkom Policajného zboru počas veľkonočných sviatkov bolo vyčlenených 714 príslušníkov Ozbrojených síl (OS) SR. V zmiešaných hliadkach budú dohliadať na dodržiavanie verejného poriadku a plniť asistenčné úlohy. Rozdelení budú do dvoch 12-hodinových zmien, pričom v jednej zmene bude 357 profesionálnych vojakov. TASR o tom informovala hovorkyňa Ministerstva obrany (MO) SR Martina Kovaľ Kakaščíková.

Verím, že tak, ako to bolo aj počas predchádzajúcich dní, či už počas testovania alebo aj počas zabezpečovania prepravy zdravotníckeho materiálu a plnenia ďalších asistenčných úloh, budú profesionálni vojaci aj v tomto prípade oporou, na ktorú sa naši občania môžu spoľahnúť,“ povedal minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO). Zároveň ocenil príkladnú spoluprácu príslušníkov ozbrojených síl a Policajného zboru.

V súčasnosti plnia príslušníci OS SR asistenčné úlohy na hraničných priechodoch, v miestach karanténnych centier, pri nemocniciach, a pomáhajú tiež s prepravou zdravotníckeho materiálu. Príslušníci Úradu hlavného lekára OS SR pokračujú v testovaní a odoberaní vzoriek v marginalizovaných rómskych komunitách, pričom v utorok plánujú realizovať odbery v ďalších siedmich oblastiach.