Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Rezort obrany upozorňuje na presuny vojenskej techniky

Ilustračná snímka. Foto: TASR/MO SR

Rezort upozornil aj na plánované železničné presuny Ozbrojených síl (OS) SR, a to na trasách Zemianske Kostoľany – Prešov a Zemianske Kostoľany – Kuchyňa.

Bratislava 30. júla (TASR) - Rezort obrany upozorňuje na plánované presuny vojenskej techniky cez Slovensko v nasledujúcom týždni od 2. do 8. augusta. TASR o tom informovala hovorkyňa Ministerstva obrany (MO) SR Martina Kovaľ Kakaščíková.

"V období od 2. do 8. augusta je cez územie SR plánovaných jedenásť cestných presunov zahraničných spojeneckých ozbrojených síl. Pôjde predovšetkým o presun spojeneckých vojakov v súvislosti s prepravou materiálu," uviedla hovorkyňa s tým, že tranzity boli riadne schválené v zmysle opatrenia Úradu verejného zdravotníctva SR.

Nasledujúci týždni sa uskutočnia tiež cestné presuny techniky Ozbrojených síl SR v rámci Slovenska na trasách Banská Bystrica – Sliač, Zvolen – Trebišov a späť, Trebišov – Prešov, Nitra – Levice a späť, Sliač – Alekšince, Trebišov – Veľké Ozorovce a späť, Kuchyňa – Martin a späť, Hlohovec – Sereď, Sereď – Moldava nad Bodvou a späť, Zemianske Kostoľany – Bratislava a späť, Nováky – Malacky, Trenčín – Malacky, Prešov – Zemianske Kostoľany, Zemianske Kostoľany – Mokraď, ako aj v rámci miest Nitra a Martin.

Rezort upozornil aj na plánované železničné presuny Ozbrojených síl (OS) SR, a to na trasách Zemianske Kostoľany – Prešov a Zemianske Kostoľany – Kuchyňa.