Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Most-Híd dnes rokoval o lepšej výučbe slovenčiny

Predseda Most-Híd Béla Bugár Foto: TASR/Martin Baumann

Maďarské deti by podľa Mosta-Híd mali vedieť lepšie komunikovať po slovensky. Prispieť by k tomu mala podľa strany zmena metodiky výučby slovenčiny.

Bratislava 18. mája (TASR) - Strana Most-Híd dnes rokovala s členmi Celoslovenského združenia riaditeľov škôl s vyučovacím jazykom maďarským o lepšej výučbe slovenčiny. Maďarské deti by podľa Mosta-Híd mali vedieť lepšie komunikovať po slovensky. Prispieť by k tomu mala podľa strany zmena metodiky výučby slovenčiny.

Problematike metodiky, koncepcie a obsahu vyučovania slovenčiny na školách s vyučovacím jazykom maďarským sa venovali dnes účastníci spomínaného rokovania. Hovorili aj o posúdení týždenných hodinových dotácií jednotlivých predmetov a schválení východiskového materiálu samostatnej kapitoly o výchove a vzdelávaní príslušníkov národnostných menšín.

Most-Híd zastáva názor, že podľa súčasnej metodiky výučby slovenčiny sa maďarské deti nevedia dobre naučiť hovoriť po slovensky. Bugárovci tvrdia, že nemá zmysel, aby sa deti "bifľovali ťažkého Hviezdoslava", ale aby rozumeli textu a vedeli v slovenčine komunikovať.