Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Lídrom kandidátky strany Most-Híd vo voľbách do EP bude József Nagy

Na snímke predseda strany Most-Híd Béla Bugár (vpravo) a poslanec Európskeho parlamentu za stranu Most - Híd József Nagy počas tlačovej konferencie k predstaveniu kandidátov na europoslancov strany Most-Híd a k aktuálnym politickým témam po po zasadnutí Republikovej rady 16. februára 2019 v Bratislave. Foto: TASR/Jakub Kotian

Celkovo je na kandidátke 14 mien, medzi nimi i štátny tajomník Ministerstva životného prostredia SR N. Kurilla či štátny tajomník Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR G. Csicsai.

Bratislava 16. februára (TASR) - Lídrom kandidátky strany Most-Híd v májových voľbách do Európskeho parlamentu (EP) bude jej súčasný zástupca medzi europoslancami József Nagy. Rozhodli o tom delegáti Republikovej rady Mosta-Híd na sobotňajšom rokovaní v Bratislave.

"Kandidátka je pestrá ako samotná Európska únia, profesijne i zastúpením regiónov a národností," uviedol Nagy v súvislosti s menoslovom kandidátov.

Celkovo je na kandidátke 14 mien, medzi nimi i štátny tajomník Ministerstva životného prostredia SR Norbert Kurilla či štátny tajomník Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Gábor Csicsai. Takisto viacero zástupcov miest a obcí, napríklad primátor Fiľakova Attila Agócs či viceprimátor Svidníka Michal Goriščák, ktorý je rusínskej národnosti.

O priazeň voličov v eurovoľbách sa za Most-Híd bude uchádzať aj hudobník Richard "Ricco" Šarközi.

Prioritami, ktoré chce na pôde europarlamentu Most-Híd presadzovať, ostávajú bezpečnosť, ochrana životného prostredia a klimatické zmeny, ochrana spotrebiteľov, ale aj poľnohospodárska politika.

Voľby do europarlamentu sa budú na Slovensku konať 25. mája, obyvatelia budú voliť 14 europoslancov. Hlasovacie právo majú slovenskí občania s trvalým pobytom na Slovensku, ale aj občania iného členského štátu, ktorí majú na Slovensku trvalý pobyt. Poslanci europarlamentu sú volení na päťročné volebné obdobie.