Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

Most-Híd na rokovania so Smerom-SD nepôjde, preferuje pravicovú vládu

Béla Bugár Foto: TASR/Štefan Puškáš

Spoluprácu so Smerom-SD vylúčila SaS aj OĽaNO. Na rokovania nepôjde ani #Sieť a najnovšie teda ani Most-Híd. Boris Kollár zo Sme rodina podporí len pravicovú vládu, Smer-SD tiež odmieta.

Bratislava 7. marca (TASR) - Strana Most-Híd nepôjde na rokovanie so Smerom-SD, preferuje totiž stabilnú pravicovú vládu. Dohodlo sa na tom dnešné predsedníctvo strany, rozhodnutie oznámil predseda Béla Bugár.

"Našou prioritou je rokovať o stabilnej pravicovej vláde. Na rokovania so Smerom nepôjdeme," povedal Bugár. Predsedníctvo hodnotilo výsledok volieb, strana získala 6,5 percenta, čo je 11 poslaneckých mandátov.

Podľa Mosta-Híd nie je normálne, že sa do parlamentu dostali extrémistické a nesystémové sily. "Vyjadrili sme nad tým nepokoj," poznamenal.

Spoluprácu so Smerom-SD vylúčila SaS aj OĽaNO. Na rokovania nepôjde ani #Sieť a najnovšie teda ani Most-Híd. Boris Kollár zo Sme rodina podporí len pravicovú vládu, Smer-SD tiež odmieta. V SNS je to 50 na 50. Keďže #Sieť aj Most-Híd odmietajú rokovať so Smerom-SD, Robert Fico zrejme vládu nezostaví.