Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

B. Bugár: Nežiadali sme odchod A. Danka, ale jeho osobné rozhodnutie

Na archívnej snímke B. Bugár. Foto: TASR Jakub Kotian

Bugár sa čuduje, ako sa jeho slová otočili.

Bratislava 17. novembra (TASR) - Koaličný Most-Híd nežiadal predsedu Národnej rady SR Andreja Danka (SNS), aby pre kauzu rigoróznej práce odstúpil z funkcie. Chcel len, aby prijal osobné rozhodnutie. Po rokovaní Republikovej rady Mosta-Híd to deklaroval predseda strany Béla Bugár s tým, že ak by strana chcela jeho odchod, žiadala by vyvodenie politickej zodpovednosti. Bugár sa čuduje, ako sa jeho slová otočili.

Ako sa Most-Híd zachová na mimoriadnej schôdzi pléna, na ktorej má Danko z iniciatívy opozície čeliť odvolávaniu, však jasné nie je. "Otvorenie schôdze podporíme, ale ako sa zachováme, to ešte bude záležitosť rokovaní poslaneckého klubu aj s koaličnými partnermi," ozrejmil.

Šéf Mosta-Híd zdôraznil, že o konci koalície a predčasných voľbách nemôže byť ani reč. Na druhej strane pripustil, že napätie medzi Most-Híd a SNS je. Svedčí o tom podľa jeho slov aj reakcia národniarov na sms správu adresovanú Dankovi, kde Bugár hovoril o potrebe osobného rozhodnutia. Aj preto by mala budúci týždeň zasadnúť koaličná rada. "On sám sa teda musí rozhodnúť, čo bude robiť a bude to musieť vedieť aj odôvodniť. Je to jeho vec, nie vec koalície. Nie je pravda, že Most-Híd zrazu cúva. Nie, my hovoríme stále to isté," zdôraznil Bugár s tým, že Danko má viac možností, ale konkrétnejší byť nechcel.