Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

MOST-HÍD: Rozhodnutie SNS znamená nemožnosť stabilnej pravicovej vlády

Na snímke predseda strany Most-Híd Béla Bugár počas tlačovej konferencie po zverejnení prvých predbežných odhadov výsledkov volieb do Národnej rady SR. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Predseda SNS Andrej Danko dnes po sneme uviedol, že pravicovú politiku môže strana presadzovať i v kombinácii so Smerom-SD.

Bratislava 12. marca (TASR) - Rozhodnutie SNS znamená nemožnosť vytvorenia stabilnej pravicovej vlády. V reakcii na výsledky dnešného snemu SNS to uviedla strana Most-Híd.

"Úradnícka vláda, ktorú pripúšťa SNS, znamená predčasné voľby. Ich výsledkom by bolo posilnenie extrémistických síl, čo strana Most-Híd jednoznačne odmieta," konštatuje v stanovisku.



Na výsledky snemu národniarov reagovalo aj hnutie OĽaNO-NOVA, ktoré je sklamané zo stanoviska SNS. "Napriek tomu sa SNS stále môže rozhodnúť, či pôjde v šľapajach Jána Slotu, alebo spoločne s ľuďmi ocenenými za statočný boj proti korupcii v našom poslaneckom klube vytvorí vládu pre ľudí a nie pre zbohatlíkov v pozadí," uviedol v reakcii líder OĽaNO-NOVA Igor Matovič. Hnutie zároveň verí, že žiadna demokratická strana nepodľahne pokušeniu vládnuť so stranou Smer a nepodvedie takto svojich voličov.



Predseda SNS Andrej Danko dnes po sneme uviedol, že pravicovú politiku môže strana presadzovať i v kombinácii so Smerom-SD. Taktiež, že súčinnosť a stabilitu politických strán zatiaľ odzrkadľujú strany SNS a Smer-SD a dokážu garantovať stabilitu i v rokovaní v Národnej rade SR. Na otázku, či to znamená definitívne nie pravicovej vláde, Danko skonštatoval, že to znamená absolútne nie hybridom a chaosu. "Problém nie je pravica alebo ľavica, ale to, či tu bude deštrukcia, alebo nie," uviedol šéf SNS s tým, že je politik s pravicovými prvkami a SNS pôjde radšej cestou úradníckej vlády, akoby mala zradiť hodnoty.

Stredopravú koalíciu, ktorú sa snaží zostaviť líder SaS Richard Sulík, nepovažuje Danko za pravicu v celku. "Je tam množstvo hybridných zoskupení, ktorých správanie nedokáže predpovedať ani jasnovidec. Myslím si, že niektorí ani sami nevedia, čo urobia o sekundu," uviedol šéf národniarov. Každá pravicová strana, ktorá má dobrý program, bude mať podľa jeho slov v SNS dvere otvorené.