Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Most-Híd rozhodne o svojom prezidentskom kandidátovi

Na snímke podpredseda NR SR Béla Bugár (Most-Híd). Foto: TASR - Jakub Kotian

Predseda Mosta-Híd Béla Bugár nevylúčil, že tým kandidátom by mohol byť práve on.

Bratislava 9. júna (TASR) - Rozhodnutie o tom, kto bude kandidátom koaličného Mosta-Híd na prezidenta SR je najočakávanejším bodom straníckeho snemu, ktorý sa uskutoční v sobotu v Bratislave. Hovoriť sa však bude aj o komunálnych voľbách a doterajšej práci strany.

Predseda Mosta-Híd Béla Bugár nevylúčil, že tým kandidátom by mohol byť práve on. TASR už vo februári informovala, že sa jeho meno objavuje v straníckych debatách o prezidentskom kandidátovi. Údajne sa spomínali aj iné mená, napríklad europoslanec József Nagy či exministerka spravodlivosti a poslankyňa Národnej rady SR Lucia Žitňanská. Tá však medzitým oznámila, že po parlamentných voľbách v politike skončí.

Bugár koncom mája priznal, že práve tento snem rozhodne, či bude kandidovať za prezidenta, alebo nie. "Na sneme sa bude rozhodovať. Aj keby som už teraz vedel výsledok, aj tak by som to nepovedal," poznamenal. Na otázku, či sa na takýto post cíti, odpovedal, že to nie je o pocitoch, ale o zodpovednosti.

Strana bude hovoriť aj o jesenných komunálnych voľbách. Elemér Jakab ešte vo februári povedal, že základným cieľom Mosta-Híd v týchto voľbách je desaťpercentné zvýšenie zvolených zástupcov strany. V súčasnosti má Most-Híd viac ako 140 starostov a primátorov a vyše 670 komunálnych poslancov. Miestne štruktúry strany nemajú uzatvárať koalície s extrémistami, inak majú voľnú ruku.