Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

MS bude žiadať o vydanie expolicajta M. K. na trestné konanie do SR

Na snímke Marián K. sedí v pojednávacej miestnosti na Špecializovanom trestnom súde v Banskej Bystrici v utorok 25. januára 2022. Foto: TASR - Ján Krošlák

Mariána K. v stredu (1. 2.) zadržali v Bosne a Hercegovine, informovala polícia.

Bratislava 2. februára (TASR) - Ministerstvo spravodlivosti (MS) SR bude žiadať o vydanie zadržaného expolicajta Mariána K. na trestné konanie do SR. Pre TASR to potvrdili z tlačového oddelenia rezortu.

"Na menovaného bol vydaný medzinárodný aj európsky zatýkací rozkaz Najvyšším súdom SR. MS SR bude žiadať o vydanie menovaného na trestné konanie do SR. Právnu úpravu v Bosne a Hercegovine týkajúcu sa lehôt nepoznáme, ale predpokladáme, že právnym nástrojom bude v tomto prípade Európsky dohovor o vydávaní z 13. decembra 1957," uviedli z ministerstva.

Mariána K. v stredu (1. 2.) zadržali v Bosne a Hercegovine, informovala polícia. Čelí obžalobe za prijatie úplatku vo výške 25.000 eur od podnikateľa Norberta B. prostredníctvom bývalého šéfa finančnej polície Národnej kriminálnej agentúry Bernarda S. Pomôcť mal za to Štefanovi Ž., príbuznému exministra Petra Žigu. V druhom skutku sa mu kladie za vinu, že mal prijať úplatok vo výške 200.000 eur od bývalého riaditeľa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta M.