Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Šefčovič ocenil volebnú účasť

Na snímke zľava kandidát na prezidenta Maroš Šefčovič s manželkou Helenou po príchode do svojej volebnej centrály po 1. kole prezidentských volieb v Bratislave 16. marca 2019. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Do centrály v jednom z bratislavských hotelov prišiel Šefčovič krátko po 21.00 h.

Bratislava 16. marca (TASR) - Prezidentský kandidát Maroš Šefčovič sa po príchode do svojej volebnej centrály poďakoval všetkým, ktorí prišli voliť. "Zdá sa, že budeme mať veľmi vysokú volebnú účasť, to je vynikajúca správa pre demokraciu na Slovensku," vyhlásil s tým, že vysoká účasť znamená pre budúceho prezidenta veľkú legitimitu.

Do centrály v jednom z bratislavských hotelov prišiel Šefčovič krátko po 21.00 h. Neočakáva však, že by ho tam prišiel navštíviť niekto z vrcholových politikov. Zopakoval, že je nezávislý kandidát, ktorý by chcel byť nadstraníckym prezidentom všetkých Slovákov. "Preto aj túto volebnú noc chcem stráviť s rodinou a s priateľmi," vysvetlil.



Kampaň eurokomisár označil za najintenzívnejšie obdobie svojho života s tým, že neverí, že mohol pre svoj úspech urobiť viac. "Išli sme do tohto s úprimným srdcom, išli sme do tohto naplno, a musím povedať, že tie odozvy, ktoré sme mali od ľudí, tomu aj zodpovedali," konštatoval. Dodal, že ak by mal svoju účasť v druhom kole odhadovať podľa spätnej väzby počas volebnej kampane, bol by si ňou istý. Na výsledky však bude podľa svojich slov čakať s pokorou.