Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Rezort školstva bude mať pri návrhu rozpočtu priority

Na snímke minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS) počas 28. schôdze vlády SR 31. augusta 2021 Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Gröhling potvrdil, že diskusie s ministerstvom financií sú pravidelné.

Bratislava 31. augusta (TASR) – Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR bude mať pri tvorbe budúcoročného návrhu štátneho rozpočtu vo svojej kapitole viacero priorít. Šéf rezortu školstva Branislav Gröhling (SaS) po utorkovom rokovaní vlády uviedol, že sa diskutuje o zvýšení platov učiteľov.

Gröhling potvrdil, že diskusie s ministerstvom financií sú pravidelné. "Druhá naša priorita je po desiatich rokoch zvýšiť prevádzkový normatív. Myslím si, že si to zaslúžia samosprávy, školy a následne aj riaditelia a žiaci, aby sme mohli obnovovať vnútro budov," povedal minister školstva.

Rezort školstva chce viac dbať na telesnú výchovu, aby sa vyriešila motivácia mladých ľudí a vybudovala sa športová infraštruktúra. Minister poznamenal, že na tom spolupracuje štátny tajomník rezortu školstva pre šport Ivan Husár spolu so splnomocnenom vlády SR pre mládež a športu Karolom Kučerom.