Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Rezort školstva: Za predsedu akreditačnej agentúry kandidujú 3 muži

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Verejné vypočutie uchádzačov sa začne vo štvrtok 21. februára o 9.00 h v konferenčnej miestnosti Centra vedecko-technických informácií SR.

Bratislava 19. februára (TASR) – O post predsedu Slovenskej akreditačnej agentúry (SAA) sa namiesto piatich avizovaných kandidátov uchádzajú už len traja. Ide o Roberta Redhammera, Mareka Šmida a Juraja Sinaya. TASR to potvrdil odbor komunikácie a protokolu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

"Z pôvodných piatich uchádzačov o post predsedu SAA jeden nedodal kompletné podklady, a to najmä štúdiu, ktorá má prezentovať víziu uchádzača v tejto funkcii," uviedol rezort školstva. Z tohto dôvodu boli na verejné vypočutie pozvaní štyria uchádzači, z ktorých sa jeden tejto možnosti v pondelok (18.2.) vzdal.

Verejné vypočutie uchádzačov sa začne vo štvrtok 21. februára o 9.00 h v konferenčnej miestnosti Centra vedecko-technických informácií SR. Voľba bude verejná. "Predsedu SAA bude vyberať nezávislá päťčlenná komisia," ozrejmil rezort školstva. Časť verejného vypočutia uchádzačov sa uskutoční v cudzom jazyku zvolenom uchádzačom.

Slovenská akreditačná agentúra bude podľa zákona ako nezávislá verejnoprávna inštitúcia vykonávať dohľad nad postupmi vysokých škôl (VŠ). Bude tiež rozhodovať o žiadostiach VŠ, monitorovať kvalitu vzdelávania a spôsob, ako ju zlepšujú. "Rozhodovanie v súlade s novými štandardmi pre vysokoškolské vzdelávanie sa začne v roku 2020," dodal rezort.