Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Rezort školstva: Riaditeľ nemôže rozhodnúť o uzavretí celej školy

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Minister školstva doplnil, že v aktuálnom týždni evidujú ochorenie COVID-19 u 0,7 percenta žiakov. Približne desať percent žiakov sa podľa neho vzdeláva dištančne a 90 percent prezenčne.

Bratislava 2. novembra (TASR) - Riaditelia a zriaďovatelia škôl nemôžu rozhodnúť o uzavretí celej školy, ale len o prerušení vyučovania v triedach. Pripomína to Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR. Šéf rezortu Branislav Gröhling (SaS) na sociálnej sieti uviedol, že plošné zatvorenie škôl by nebolo riešením aktuálnej epidemiologickej situácie.

"Podľa nového COVID automatu aj v prípade zhoršenej epidemiologickej situácie bude prezenčná forma vzdelávania umožnená pre všetky ročníky všetkých druhov škôl vo všetkých farbách okresov, a teda škola ako celok sa nezatvára," uviedol rezort.

Na základe posúdenia pandemickej situácie môže príslušný regionálny úrad verejného zdravotníctva prerušiť vyučovanie vo viacerých triedach. "Pri obzvlášť závažných prípadoch môže RÚVZ prerušiť vyučovanie vo všetkých triedach z dôvodu zlej epidemickej situácie v danom okrese alebo výskytu ohniska nákazy," dodal.

Minister školstva doplnil, že v aktuálnom týždni evidujú ochorenie COVID-19 u 0,7 percenta žiakov. Približne desať percent žiakov sa podľa neho vzdeláva dištančne a 90 percent prezenčne. Žiaci sa vracajú z dištančnej výučby naspäť do školy po týždni alebo po desiatich dňoch, čo závisí od to, či absolvujú test na ochorenie COVID-19.