Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

MŠVVaŠ: Riaditeľ môže vyučovanie prerušiť na základe odporúčania RÚVZ

Foto: Ilustračné foto TASR

V 48. týždni bolo prerušenie výchovno-vzdelávacieho procesu nahlásené spolu v 83 výchovno-vzdelávacích zariadeniach. Išlo o 47 materských a 36 základných škôl.

Bratislava 6. decembra (TASR) - Riaditeľ školy môže vyučovanie prerušiť na základe odporúčania príslušného regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ). Aktuálnu situáciu konzultuje s príslušným RÚVZ. Pre TASR to v súvislosti s nárastom chorobnosti na chrípku a akútne respiračné ochorenia medzi deťmi uviedol odbor komunikácie a marketingu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR.

Rezort školstva neeviduje počet škôl, ktoré prerušujú vyučovanie z dôvodu výskytu respiračných ochorení. Podľa školského zákona od 1. januára platí, že "denná forma štúdia sa môže uskutočňovať aj ako dištančná najviac v rozsahu určenom v štátnom vzdelávacom programe". "Prechod na dištančnú formu teda nie je len vecou riaditeľa školy. Je to síce na jeho rozhodnutí, ale v rámci možností, ktoré dáva štátny vzdelávací program," spresnil rezort školstva.

Čo sa týka opatrení na predchádzanie nákazy, riaditeľ školy sa podľa ministerstva riadi odporúčaniami príslušného RÚVZ. Ide najmä o dôslednú a zvýšenú hygienu rúk či časté a krátke nárazové vetranie počas dňa.

V 48. týždni bolo prerušenie výchovno-vzdelávacieho procesu nahlásené spolu v 83 výchovno-vzdelávacích zariadeniach. Išlo o 47 materských a 36 základných škôl.