Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Pedagogickú knižnicu zlúčili s Metodicko-pedagogickým centrom

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Poskytovanie knižničných a informačných služieb knižnice zostalo v rovnakom režime aj po jej zlúčení.

Bratislava 23. novembra (TASR) – S účinnosťou od 1. novembra došlo k zlúčeniu Slovenskej pedagogickej knižnice s Metodicko-pedagogickým centrom (MPC), ktoré sa zároveň stalo právnym nástupcom Slovenskej pedagogickej knižnice. Informuje o tom Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR na svojom webe.

Slovenská pedagogická knižnica bola zároveň od 1. novembra organizačne začlenená do odboru Slovenskej pedagogickej knižnice ako organizačného útvaru MPC. Poskytovanie knižničných a informačných služieb knižnice zostalo v rovnakom režime aj po jej zlúčení.

Rezort školstva zároveň informuje, že bolo vyhlásené výberové konanie na riaditeľa odboru Slovenskej pedagogickej knižnice. Lehota na predkladanie žiadostí je do 22. decembra.

Rezort školstva v lete informoval, že pripravuje transformáciu štyroch priamo riadených organizácií do jednej. Súčasťou transformovanej inštitúcie - Národného inštitútu vzdelávania a mládeže – majú byť MPC, Štátny pedagogický ústav, IUVENTA - Slovenský inštitút mládeže a Slovenská pedagogická knižnica.