Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Slovensko

Rezort školstva spúšťa najväčšiu investíciu do digitalizácie

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Ondrej Podolinský

V prvej fáze projektu chce ministerstvo zmapovať súčasné digitálne vybavenie škôl.

Bratislava 14. decembra (TASR) - Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR spúšťa vďaka finančným prostriedkom z plánu obnovy historicky najväčšiu investíciu do digitalizácie školstva. Vďaka projektu DigiEDU, na ktorý je vyčlenených cez 200 miliónov eur, sa má zakúpiť digitálne vybavenie pre základné a stredné školy. TASR o tom informoval odbor komunikácie a marketingu ministerstva.

"Naším cieľom je zabezpečiť všetky školy tak, aby mohli poskytnúť každému jednému žiakovi a žiačke vzdelávanie s využitím najmodernejších technológií. Základné a stredné školy majú jedinečnú príležitosť zapojiť sa do projektu a vytvoriť moderné vzdelávacie prostredie pre žiakov aj učiteľov," uviedol minister školstva Tomáš Drucker (Hlas-SD). Aktuálne je podľa rezortu iba 30 percent škôl schopných poskytovať kvalitné digitálne vzdelávanie.

V prvej fáze projektu chce ministerstvo zmapovať súčasné digitálne vybavenie škôl. V druhej fáze nakúpi a dodá vybavenie školám. Zámerom ministerstva je ho poskytnúť všetkým základným a stredným školám v druhej polovici roka 2024 a v roku 2025.