Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Rezort školstva hľadá vianočnú pohľadnicu, návrhy prijíma ešte týždeň

Na archívnej snímke minister školstva B. Gröhling s pohľadnicami. Foto: FB: Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR

Z výtvarných návrhov bude vybraný námet na oficiálnu pohľadnicu ministerstva školstva.

Bratislava 15. novembra (TASR) - Tradícia "Vianočnej pohľadnice" rezortu školstva pokračuje. Žiaci majú na zaslanie návrhu ešte týždeň. Informuje o tom odbor komunikácie a marketingu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR s tým, že do výzvy sa môžu zapojiť žiaci všetkých druhov škôl.

Rezort školstva uviedol, že stačí mať nápad, preniesť ho do výtvarného spracovania a poslať ho výlučne poštou na adresu ministerstva školstva. Okrem adresy je potrebné na obálku napísať "Vianočná pohľadnica".

Po prvom ročníku, do ktorého sa minulý rok zapojilo 3600 mladých tvorcov nielen z celého Slovenska, ale aj zo zahraničia, tak ministerstvo školstva opäť oslovilo žiakov a študentov, aby využili svoju tvorivosť. "V predvianočnom období posielam ako minister školstva svojim spolupracovníkom vianočné pozdravy. Minulý rok však boli vďaka žiakom našich škôl výnimočné. Preto v hľadaní vianočnej pohľadnice pokračujeme. A teším sa na nápady žiakov a študentov," povedal o výzve pre školy minister školstva Branislav Gröhling (SaS).

Práce žiakov posielajú školy, a to do 21. novembra. Do obálky je potrebné vložiť aj písomnú informáciu s adresou školy a údajom o počte žiakov, ktorých práce obsahuje (najlepšie všetky pohľadnice za triedu súhrnne v jednom balíku). Z výtvarných návrhov bude vybraný námet na oficiálnu pohľadnicu ministerstva školstva.