Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Rezort školstva vyhlásil výzvu na podporu mládeže

Ilustračná snímka. Foto: TASR - František Iván

Výzva je súčasťou dotačnej schémy Programy pre mládež na roky 2014 – 2021.

Bratislava 6. marca (TASR) - Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR vyhlásilo výzvu na podporu mládeže. Žiadosti je možné predkladať do 9. apríla. Uchádzači môžu získať príspevok 20.000 eur. TASR o tom informoval odbor komunikácie rezortu školstva.

"Som veľmi rád, že aj prostredníctvom týchto projektov prispejeme k skvalitneniu práce s mládežou a neformálneho vzdelávania na Slovensku," skonštatoval minister školstva Branislav Gröhling (SaS).

Projekty je možné predkladať z oblastí podpory sociálnej inklúzie mladých ľudí a prevencie pred sociálno-patologickými javmi, rozvojových programov pre mládež, informačných a poradenských služieb pre mládež či z oblasti podpory participácie a dobrovoľníctva mládeže v škole, komunite a spoločnosti.

IUVENTA - Slovenský inštitút mládeže zároveň k výzve pripravil informačný seminár, ktorý sa uskutoční 11. marca. Bližšie informácie sú k dispozícii na webovej stránke rezortu.

MŠVVaŠ SR podporí prácu s mládežou prostredníctvom dotačnej výzvy PRIORITY. Výzva je súčasťou dotačnej schémy Programy pre mládež na roky 2014 – 2021.