Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Projekt Múdre hranie finančne podporí tisícky materských škôl

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Materská škola získava maximálne 500 eur, ak ju navštevuje menej ako 50 detí, a maximálne 1000 eur, ak ju navštevuje 50 a viac detí.

Bratislava 18. novembra (TASR) - Ministerstvo školstva podporí v rámci projektu Múdre hranie 2 ďalšie materské školy. Z neúspešných žiadateľov z prvého, februárového kola projektu vybralo 1058 škôlok, ktorým pridelilo celkovo 750.000 eur. TASR o tom informoval odbor komunikácie a marketingu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVŠ) SR.

„Materské školy financujú obce a mestá z podielových daní a my im chceme touto cestou pomôcť, aby vytvorili pre deti podnetné prostredie a pripravili ich na ďalšie vzdelávanie. Materské školy môžu zakúpiť detskú literatúru, interaktívne knihy, matematické hry či didaktické pomôcky na rozvoj rečových či manuálnych zručností detí,“ vysvetlil minister školstva Branislav Gröhling (SaS).

Celkovo podporilo ministerstvo tento rok v rozvojových projektoch „Múdre hranie“ a „Múdre hranie 2“ 1764 materských škôl sumou 1,25 milióna eur. Materská škola získava maximálne 500 eur, ak ju navštevuje menej ako 50 detí, a maximálne 1000 eur, ak ju navštevuje 50 a viac detí. Zapojiť sa mohli všetky materské školy zaradené do siete škôl a školských zariadení.

Nákup didaktických pomôcok, kníh a hračiek je potrebné realizovať do 31. marca 2022. Materská škola vyhodnotí realizáciu projektu prostredníctvom online formulára zverejneného na stránke ministerstva najneskôr do 30. apríla 2022.