Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

MŠVVŠ vyhlásilo výzvu na podporu výučby materinského jazyka menšín

Ilustračné foto. Foto: TASR - Roman Hanc

Oprávnenými žiadateľmi sú zriaďovatelia základných a stredných škôl s vyučovaním jazyka národnostnej menšiny alebo s vyučovacím jazykom slovenským.

Bratislava 6. novembra (TASR) - Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVŠ) SR na rok 2022 vyčlenilo účelové finančné prostriedky na financovanie rozvojových projektov zameraných na podporu výučby materinského jazyka národnostnej menšiny. Na tento zámer je vyčlenených 12.000 eur. Informuje o tom rezort školstva na svojom webe.

Oblasťou zamerania sú aktivity určené na podporu vzdelávania detí a žiakov patriacich k národnostným menšinám v ich materinskom jazyku podľa plnenia záväzkov SR voči Európskej charte regionálnych alebo menšinových jazykov. "Projekt má za cieľ podporiť prípravné aktivity na realizáciu výučby jazyka národnostnej menšiny (chorvátsky, poľský, rusínsky, rómsky, ukrajinský, nemecký, český alebo bulharský jazyk) a na samotnú realizáciu výučby jazyka národnostnej menšiny," uviedol rezort školstva.

Na výzvu bolo vyčlenených 12.000 eur, maximálna výška príspevku pre jedného žiadateľa je 2000 eur. Oprávnenými žiadateľmi sú zriaďovatelia základných a stredných škôl s vyučovaním jazyka národnostnej menšiny alebo s vyučovacím jazykom slovenským.

Konečný termín na predloženie žiadostí je 15. novembra.