Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Múzy za pingpongovým stolom prišiel podporiť aj R. Sulík

Na archívnej snímke podpredseda vlády SR a minister hospodárstva SR Richard Sulík (SaS). Foto: TASR Jakub Kotian

Stolnotenisový turnaj mal ambíciu povzbudiť kultúrnu obec, ktorá sa dostala na pokraj existencie.

Bratislava 21. júna (TASR) - Umelecko-spoločenský a mediálny turnaj v stolnom tenise Múzy za stolom naplnil uplynulý víkend stolnotenisové centrum na Starej Vajnorskej v Bratislave. "Aj napriek tomu, že nešlo o vážne výkonnostné ciele, všetci účastníci hrali s nasadením a hlavne radosťou," informovala TASR PR manažérka Vladimíra Pôbišová. Prítomní herci, hudobníci a ďalší zástupcovia kultúrnej obce sa zhodli na tom, že najväčšiu radosť majú zo stretnutia s kolegami, kamarátmi, s ktorými sa mesiace nemohli osobne stretnúť.

Stolnotenisový turnaj, na ktorom prišiel Múzy za stolom podporiť a aktívne sa aj zapojil minister hospodárstva Richard Sulík, mal ambíciu povzbudiť kultúrnu obec, ktorá sa dostala na pokraj existencie. "Vidím, že ľudia sa tešia zo stretnutia, som rád, že prišli herci, speváci a dokonca aj sochár Kubo Trajter. Tento turnaj je ten najkrajší darček, aký sme si mohli dať," zhodnotil podujatie jeho organizátor Nikita Slovák. Režisér verí, že z turnaja sa stane tradícia a umelci sa na ňom stretnú aj v ďalších ročníkoch.

Účastníkov, medzi ktorými nechýbali napríklad herci Tuli Vojtek, Karin Haydu, Zuzana Haasová či Peter Kočiš, vyžrebovali do skupín, postupujúci hrali formou klasického vyraďovacieho pavúka. "Po veľmi zložitom období, keď celý športový život zastal, vítame všetky aktivity, či už profesionálne alebo takéto 'funny' turnaje, kde sa stretnú ľudia bez vážnejších výkonnostných cieľov a prídu si zašportovať," zhodnotil turnaj predseda Slovenského stolnotenisového zväzu Anton Hamran a dodal: "Toto je turnaj, na ktorom sú víťazi všetci, ide o pohodu a možnosť stretnúť sa a zabaviť sa."

Súčasťou turnaja bolo aj exhibičné vystúpenie účastníka európskej ligy Zola Lelkeša a tiež Old Stars, kde sa predstavili bývalí profesionálni hráči. Víťazom prvého ročníka sa stal hudobník a publicista Marián Zima, v ženskej kategórii vyhrala zdravotníčka Jana Ralbová.