Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Rezort vnútra: Na návštevu J. Bidenovej dohliadali stovky policajtov

Manželka amerického prezidenta Jill Bidenová v nedeľu v rámci štvordňovej cesty po Európe pricestovala z Bratislavy do Košíc. Na Základnej škole (ZŠ) Tomášikova 31 sa stretla so slovenskými a ukrajinskými matkami pri príležitosti Dňa matiek. Na snímke prvá dáma Spojených štátov amerických Jill Bidenová (vpravo) počas stretnutia s deťmi z Ukrajiny na ZŠ Tomášikova v Košiciach v nedeľu 8. mája 2022. Foto: TASR - Milan Kapusta

Americká prvá dáma zavítala v sobotu (7. 5.) na Slovensko, aby mu vyjadrila uznanie za nasadenie a solidaritu pri riešení migračnej vlny vyvolanej vojnou na Ukrajine.

Bratislava 9. mája (TASR) - Na návštevu prvej dámy USA Jill Bidenovej dohliadalo 200 policajtov Úradu na ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií, asi 550 poriadkových policajtov vrátane sniperov a hraničnej a cudzineckej polície. Ďalej to bolo približne 200 dopravných policajtov, vyše 100 príslušníkov kriminálnej polície a 20 policajných kynológov z Košíc a Bratislavy. TASR o tom informovala hovorkyňa Ministerstva vnútra (MV) SR Zuzana Eliášová.

"Nasadeným zložkám bola pri vykonávaní bezpečnostných opatrení súčinná aj letka MV SR, asistenciu taktiež poskytlo 90 poslucháčov Strednej odbornej školy Policajného zboru v Košiciach. Velené boli desiatky príslušníkov Hasičského a záchranného zboru," priblížila hovorkyňa. Doplnila, že k dispozícii boli aj zamestnanci Kontrolného chemického laboratória MV SR, ktorí merali ovzdušie pred znečistením nebezpečnými látkami.

Zložky ministerstva vnútra boli intenzívne nasadené počas celej návštevy Bidenovej v Slovenskej republike, poznamenala Eliášová.

Americká prvá dáma zavítala v sobotu (7. 5.) na Slovensko, aby mu vyjadrila uznanie za nasadenie a solidaritu pri riešení migračnej vlny vyvolanej vojnou na Ukrajine. V nedeľu (8. 5.) sa Bidenová na východnom Slovensku priamo zaujímala o situáciu na hraniciach a centrách pomoci, stretla sa s odídencami i zástupcami organizácií, ktorí sa o utečencov starajú a pomáhajú pri ich integrácii. V pondelok sa tiež stretla s prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou.