Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Rezort vnútra: Do Kvapky krvi sa zapojilo 78 ľudí vrátane ministrov

Na snímke zľava minister obrany SR Jaroslav Naď, generálny riaditeľ Nemocnice Svätého Michala Branislav Delej a vpravo minister vnútra SR Roman Mikulec počas podujatia Kvapka krvi v Univerzitnej nemocnici - Nemocnici svätého Michala 7. septembra 2021 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Podujatie na mieste podporili aj olympijskí víťazi Športového centra polície či reprezentanti Dukly – Vojenského športového centra.

Bratislava 7. septembra (TASR) - Počas utorkovej Kvapky krvi v Nemocnici svätého Michala v Bratislave darovalo najvzácnejšiu tekutinu 78 zamestnancov ministerstva obrany a vnútra a ich príbuzných. Z toho bolo 20 prvodarcov. TASR o tom informovala Marta Fabianová z tlačového odboru Ministerstva vnútra (MV) SR.

„Mám úprimnú radosť z toho, že sa nám podarilo zorganizovať akciu, ktorá je skvelou príležitosťou, ako prejaviť solidárnosť a spolupatričnosť a prispieť tak k uzdraveniu pacientov, v niektorých prípadoch dokonca aj zachrániť ľudský život,“ zhodnotil generálny riaditeľ nemocnice Branislav Delej.

Darovať krv prišli aj minister vnútra Roman Mikulec a minister obrany Jaroslav Naď (obaja OĽANO). Podujatie na mieste podporili aj olympijskí víťazi Športového centra polície či reprezentanti Dukly – Vojenského športového centra.

Snímka z podujatia Kvapka krvi v Univerzitnej nemocnici - Nemocnici svätého Michala 7. septembra 2021 v Bratislave.
Foto: TASR - Pavel Neubauer


"Vážim si, že dnes prišli na odberné miesto v Nemocnici svätého Michala zamestnanci silových a bezpečnostných zložiek v takomto veľkom počte. Týmto činom ukázali, že zachraňovať zdravie a ľudské životy nie je len ich náplňou práce, ale osobným odhodlaním venovať pozornosť pomoci iným. Za tento profesionálny a ľudský prístup všetkým zúčastneným ďakujem,“ vyhlásil minister vnútra.

„Ďakujem všetkým zamestnancom a príbuzným oboch rezortov vrátane top športovcov Dukly, ktorí dnes darovaním krvi prejavili svoju solidaritu. Krv bude distribuovaná po celom Slovensku tam, kde to je potrebné, preto sa veľmi teším tomuto celospoločenskému rozmeru,“ komentoval šéf rezortu obrany.