Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Nový systém krízového riadenia je podľa rezortu vnútra veľkou výzvou

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Pomôcť má komplexná digitalizácia informácií a dát prostredníctvom mapových služieb Prezídia Policajného zboru, situačných školení na scenároch, moduloch a na dynamických online dátach.

Bratislava 10. septembra (TASR) – Nový jednotný systém krízového riadenia pre zvýšenie odolnosti a ochrany obyvateľov je jednou z najväčších výziev Slovenska. Zhodlo sa na tom viac ako 70 strategických krízových manažérov z okresných úradov Slovenska počas štvrtkovej konferencie o modernizácii politiky civilnej ochrany a krízového riadenia. TASR o tom informoval tlačový odbor Ministerstva vnútra (MV) SR.

„Našou spoločnou snahou je pripraviť novú Koncepciu organizácie a rozvoja civilnej ochrany, ktorá bude zahŕňať potreby neustáleho posilňovania národného systému civilnej ochrany a integrovať vstupy od všetkých organizácií, ministerstiev a verejnosti," uviedol štátny tajomník MV SR Vendelín Leitner, pod ktorého záštitou sa konferencia konala. Pomôcť má komplexná digitalizácia informácií a dát prostredníctvom mapových služieb Prezídia Policajného zboru, situačných školení na scenároch, moduloch a na dynamických online dátach.

“Našou víziou je pretaviť skúsenosti z pandémie do sfunkčnenia systému riadenia krízových javov a zabezpečiť finančné prostriedky na komplexnú modernizáciu pracovného prostredia krízových manažérov, operatívcov a intervenčných jednotiek na Slovensku,“ dodal generálny riaditeľ sekcie krízového riadenia Marián Dritomský.

Konferencia bola súčasťou Iniciatívy o sieťovanie partnerov civilnej ochrany a krízového riadenia.