Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

MV: O prehodnotení súčasného stavu na hraniciach môže rozhodnúť vláda

Na archívnej snímke policajti kontrolujú vodičov na hraničnom prechode Petržalka-Berg 24. júna 2021. Foto: TASR - Martin Baumann

Ministerstvo vnútra (MV) SR to uviedlo v reakcii na pendlerov, ktorí kritizujú nové podmienky prechodu cez hranice.

Bratislava 6. júla (TASR) - Všetky prijaté a vykonávané opatrenia na hraniciach sú výsledkom intenzívnych a odborných diskusií členov ústredného krízového štábu aj vlády SR. O prípadnom prehodnotení súčasného stavu môže rozhodnúť iba vláda svojím uznesením. Ministerstvo vnútra (MV) SR to uviedlo v reakcii na pendlerov, ktorí kritizujú nové podmienky prechodu cez hranice, najmä uzavretie niektorých hraničných priechodov.

Polícia začala s kontrolami v pondelok 5. júla. "Pri zavedení kontrol dodržiavania vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR došlo k nárastu čakacích dôb. Aktuálne je situácia pokojná a vybavuje sa priebežne. Zvýšené čakacie doby môžu nastať najmä v ranných a poobedných hodinách," skonštatoval v stanovisku tlačový odbor MV SR.

Režim kontrol na hraniciach vychádza zo zaradenia Slovenska do II. fázy alert systému, ktorý minulý týždeň schválila vláda s cieľom minimalizovať riziko delta variantu.

Na viacerých hraničných priechodoch ľudia žijúci v pohraničných oblastiach protestovali proti novým opatreniam.

Ministerstvo zdravotníctva SR v stanovisku k pendlerom vyhlásilo, že pohyb pre ľudí bývajúcich za hranicami sa od 9. júla vďaka novej vyhláške Úradu verejného zdravotníctva SR práve zjednodušuje.