Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Rezort vnútra:Orgány činné v trestnom konaní po rokoch konajú slobodne

Ilustračné foto Foto: TASR

Exminister vnútra a člen predsedníctva opozičného Smeru-SD Kaliňák v diskusnej relácii TV Markíza hovoril o politickom vedení káuz.

Bratislava 12. júna (TASR) - Orgány činné v trestnom konaní po dlhých rokoch konajú slobodne. TASR to uviedla hovorkyňa Ministerstva vnútra (MV) SR Zuzana Eliášová. Dodala, že ministerstvo vníma spochybňovanie procesov exšéfom rezortu vnútra Robertom Kaliňákom ako snahu prekryť závažné pochybenia z minulosti.

"Orgány činné v trestnom konaní sú konečne po dlhých rokoch vlády Smeru-SD, ktorých bol pán Kaliňák súčasťou v pozícii ministra vnútra, slobodné v konaní," priblížila hovorkyňa. Dôkazom toho má byť skutočnosť, že "ľudia spriaznení s vládami Smeru vypovedajú o vážnych podozreniach z obrovských korupčných krokov a ďalších závažných podozrení z trestných činov".

Ako ďalej uviedla, na základe svedeckých výpovedí priamych účastníkov páchania trestnej činnosti sú ľudia vyšetrovaní, žalovaní "a v prípadoch nominantov vlád pod vedením strany Smer dokonca odsúdení".

Exminister vnútra a člen predsedníctva opozičného Smeru-SD Kaliňák v nedeľnej diskusnej relácii TV Markíza hovoril o politickom vedení káuz.