Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Mikulec verí, že úkon v NAKA bol na základe rozhodnutia prokurátora

Na snímke minister vnútra SR Roman Mikulec Foto: TASR - Pavol Zachar

Medzi zaistenými spismi má byť aj vyšetrovací spis týkajúci sa exriaditeľa SIS Vladimíra P.

Bratislava 10. júna (TASR) - Šéf rezortu vnútra Roman Mikulec (OĽANO) verí, že štvrtkový úkon Úradu inšpekčnej služby v Národnej kriminálnej agentúre (NAKA) bol vykonaný na základe rozhodnutia prokurátora. TASR o tom informovala riaditeľka tlačového odboru Ministerstva vnútra SR Barbara Túrosová.

Mikulec deklaroval, že všetky poskytnuté informácie ako príjemca zo zákona postupuje príslušným útvarom Policajného zboru.

"Rovnako tak to bolo aj v prípade spravodajskej informácie SIS o možnom ovplyvňovaní vyšetrovania. Na základe toho bol rozhodnutím riaditeľa Úradu inšpekčnej zmluvy a prezidenta Policajného zboru zriadený tím, ktorý sa uvedenými skutočnosťami zaoberá a preveruje ich hodnovernosť.

Minister vnútra verí, že dnešný úkon Úradu inšpekčnej služby v NAKA bol v plnom súlade s vyššie uvedeným a na základe rozhodnutia prokurátora,"
doplnila Túrosová.

Ďalej informovala, že dozor nad celým prípadom vykonáva bratislavská krajská prokuratúra a samotné úkony prebiehali priamo na mieste pod dohľadom dozorového prokurátora krajskej prokuratúry. Bratislavská krajská prokuratúra prípad nekomentuje.

Pracovníci inšpekcie mali podľa medializovaných informácií v NAKA zaistiť niekoľko živých vyšetrovacích spisov, ktoré vyšetruje špeciálny tím Očistec. Medzi zaistenými spismi má byť aj vyšetrovací spis týkajúci sa exriaditeľa SIS Vladimíra P.