Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Ministerstvo vnútra: Slovensko poslalo humanitárnu pomoc Libanonu

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavel Neubauer

V boji proti pandémii ochorenia COVID-19 majú pomôcť FFP2 respirátory, chirurgické rúška a dezinfekčné prostriedky.

Bratislava 17. mája (TASR) - Slovenská republika poslala materiálnu humanitárnu pomoc do nemocnice v libanonskom hlavnom meste Bejrút. Jej celková hodnota je vyše 206.000 eur. V boji proti pandémii ochorenia COVID-19 majú pomôcť FFP2 respirátory, chirurgické rúška a dezinfekčné prostriedky. TASR o tom informoval tlačový odbor Ministerstva vnútra (MV) SR.

„Boj s pandémiou je celosvetový a nedá sa hrať len na svojom ihrisku. V najťažších časoch prejavili solidaritu Slovensku niektoré štáty, ktoré k nám vyslali svojich zdravotníkov. Som rád, že ústretovo sa správame teraz aj my poskytnutím materiálnej humanitárnej pomoci tam, kde to potrebujú. Je to dôkaz toho, že Slovenská republika je solidárna krajina,“ povedal minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽANO). Dodal, že tento krok neohrozí naše potreby u nás doma pri zvládaní pandémie.

Prevoz materiálu zabezpečil Letecký útvar MV SR. Na palube vládneho špeciálu z Bratislavy bola aj ďalšia materiálna pomoc pre Libanon, ktorú zabezpečili mimovládne organizácie Magna a ADRA Slovensko a Vysoká škola zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety.