Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Rezort vnútra: Do domácej karantény prešlo cez Berg už vyše 80 ľudí

Na snímke repatrianti čakajú na spustenie inteligentnej karantény pomocou aplikácie eKaranténa na slovensko - rakúskom hraničnom priechode Bratislava - Berg 23. mája 2020 v Bratislave. Domáca karanténa je spustená, avšak dá sa zatiaľ stiahnuť iba do smartfónov s operačným systémom Android. Prejsť sa dá od sobotného večera zatiaľ iba na hraničnom priechode Berg. Predseda vlády SR Igor Matovič (OĽaNO) o tom informuje na sociálnej sieti. Foto: TASR - Pavol Zachar

Domáca karanténa bola v sobotu večer čiastočne spustená pre ľudí s telefónmi s operačným systémom Android za podmienky, že prejdú cez hraničný priechod Berg - Petržalka.

Bratislava 24. mája (TASR) - Do domácej karantény prešlo od sobotňajšieho (23. 5.) večera do nedeľného rána do 7.00 h 84 osôb. Ministerstvo vnútra (MV) SR o tom informuje na sociálnej sieti.

"Ani policajti, ani programátori nehlásia žiadnu výraznú chybu. Vieme o konkrétnych problémoch, ktoré sa týkajú jednotlivcov," uvádza rezort vnútra. O spustení prechodu do eKarantény cez ďalšie hraničné priechody plánuje ministerstvo informovať čoskoro.

Domáca karanténa bola v sobotu večer čiastočne spustená pre ľudí s telefónmi s operačným systémom Android za podmienky, že prejdú cez hraničný priechod Berg - Petržalka. Aplikácia eKaranténa nebola k nedeľnému ránu oficiálne schválená spoločnosťami Google a Apple.