Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Dokončujú podklady pre vyhlásenie verejného obstarávania na vrtuľníky

Ilustračná snímka. Foto: Facebook Air - Transport Europe, letecká záchranná služba

Prípravu nového verejného obstarávania na vrtuľníky avizoval rezort ešte na jeseň roka 2020.

Bratislava 30. januára (TASR) - Ministerstvo vnútra (MV) SR dokončuje podklady pre vyhlásenie verejného obstarávania na vrtuľníky pre políciu a záchranné zložky. Predchádzať mu budú predbežné trhové konzultácie s potenciálnymi dodávateľmi. Pre TASR to uviedol tlačový odbor MV SR.

"Tomuto investičnému zámeru sa venuje tím ľudí pod vedením štátneho tajomníka MV SR Vendelína Leitnera. Máme už sumár technických parametrov potrebný na opis predmetu zákazky od všetkých budúcich používateľov vrtuľníkov, čiže od leteckého útvaru, polície, hasičov, horských záchranárov aj ministerstva zdravotníctva, na základe ktorého sme stanovili rozsah obstarávanej techniky a vybrali jej domovské základne," priblížil rezort.

Prípravu nového verejného obstarávania na vrtuľníky avizoval rezort ešte na jeseň roka 2020. V rámci rámcovej dohody z roku 2017 na dodávku dvojmotorových viacúčelových vrtuľníkov sa rozhodol nezadávať zákazky. Zdôvodnil to tým, že nezodpovedá aktuálnym potrebám z hľadiska ponúkaných parametrov a výkonov. Dohoda v predpokladanej hodnote 80 miliónov eur umožňovala nakúpiť maximálne osem vrtuľníkov. Mali byť určené pre hasičov, horských záchranárov a policajtov.