Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Slovensko

Rezort vnútra:Medializovaní členovia tímu Oblúk nepôsobia na inšpekcii

Ilustračné foto. Foto: TASR - Miroslav Košírer

Príslušníci NAKA mali počas zásahu vo štvrtok ráno zadržať minimálne dve osoby. Má ísť o členov bývalého tímu Oblúk z policajnej inšpekcie.

Bratislava 17. augusta (TASR) - Členovia bývalého inšpekčného tímu Oblúk, ktorí mali byť zadržaní počas ranného zásahu Národnej kriminálnej agentúry (NAKA), v súčasnosti nie sú zaradení na Úrade inšpekčnej služby. Vyplýva to z vyjadrenia tlačového odboru Ministerstva vnútra (MV) SR pre TASR.

"Môžeme potvrdiť, že medializovaní príslušníci v minulosti pôsobili v rámci zmieneného vyšetrovacieho tímu, avšak v súčasnej dobe nie sú zaradení na Úrade inšpekčnej služby. V prípade, ak bude Úrad inšpekčnej služby požiadaný o súčinnosť zo strany príslušných orgánov činných v trestnom konaní, táto bude poskytnutá," priblížili z MV SR.

Príslušníci NAKA mali počas zásahu vo štvrtok ráno zadržať minimálne dve osoby. Má ísť o členov bývalého tímu Oblúk z policajnej inšpekcie. Zasahovať mali aj v dome riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS) Michala Aláča a bývalého riaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského. Policajti sa mali nachádzať v budove SIS aj Národného bezpečnostného úradu. Informovali o tom viaceré slovenské médiá. Prezidentka Zuzana Čaputová už požiadala o zvolanie Bezpečnostnej rady SR.