Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Na komunálne voľby vyčlenil rezort vnútra vyše 7 miliónov eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR Andrej Galica

Finančné prostriedky určené pre Štatistický úrad SR zahŕňajú výdavky na spracovanie výsledkov volieb.

Bratislava 7. októbra (TASR) – Na zabezpečenie prípravy a vykonania volieb do orgánov samospráv Ministerstvo vnútra (MV) SR vyčlenilo sumu vo výške 7,46 milióna eur. Štatistickému úradu SR pripadne suma vo výške 1,42 milióna eur. TASR o tom v nedeľu informovalo ministerstvo vnútra.

"Finančné prostriedky MV SR sa použijú najmä na zabezpečenie náhrady mzdy členom volebných komisií, na úhradu tlače hlasovacích lístkov, metodických a informačných materiálov a volebných tlačív, na zabezpečenie činnosti volebných komisií, na vybavenie volebných miestností či na ochranu verejného poriadku v deň konania volieb," povedala ministerka vnútra Denisa Saková. Finančné prostriedky určené pre Štatistický úrad SR zahŕňajú výdavky na spracovanie výsledkov volieb.

Zákaz uverejňovania prieskumov verejnej mienky sa začne o polnoci 26. októbra a obdobie volebnej kampane sa skončí polnocou 7. novembra. Ministerstvo upozornilo, že po tomto čase bude zakázané viesť volebnú kampaň akýmkoľvek spôsobom.

"Posledným dňom na zverejnenie zoznamu všetkých zaregistrovaných kandidátov v komunálnych voľbách je 16. október. Obce tak majú urobiť najneskôr v tento deň na svojich webových stránkach alebo obecnej tabuli," dodala šéfka rezortu vnútra.

Do každej domácnosti bude doručená informácia o čase a mieste konania volieb 16. októbra. Komunálne voľby sa budú konať v sobotu 10. novembra.