Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

MV SR neeviduje žiadnu podozrivú zásielku na veľvyslanectve

Ilustračná fotka. Foto: TASR/AP

Viacerým ukrajinským veľvyslanectvám v európskych krajinách doručili "krvavé balíky" obsahujúce oči zvierat.

Bratislava 2. decembra (TASR) - Ministerstvo vnútra (MV) SR neeviduje za posledné obdobie žiadne podozrivé zásielky na veľvyslanectvách či konzulátoch v zahraničí. "V prípade, že konzuláty a veľvyslanectvá na území SR požiadajú o pomoc, polícia je súčinná," uviedol pre TASR tlačový odbor rezortu.

Slovenská pošta v spolupráci s colným úradom pristúpila po zistení nebezpečných zásielok v Španielsku pôvodom z Ukrajiny k zvýšenej kontrole poštových zásielok vstupujúcich na územie Slovenska z Ukrajiny.

Viacerým ukrajinským veľvyslanectvám v európskych krajinách doručili "krvavé balíky" obsahujúce oči zvierat. Zásielky sa objavili po tom, ako bolo v ostatných dňoch zaslaných dovedna šesť listových bômb v Španielsku vysokopostaveným predstaviteľom a veľvyslanectvám Ukrajiny a USA. Podozrivú zásielku preverovali aj na ukrajinskom konzuláte v Brne.

Slovenská pošta zavádza zvýšenú kontrolu zásielok z Ukrajiny



Slovenská pošta zavádza zvýšenú kontrolu zásielok z Ukrajiny. K tomuto kroku pristupuje po nebezpečných zásielkach v Španielsku pôvodom z Ukrajiny. TASR o tom informovala hovorkyňa Slovenskej pošty Iveta Dorčáková.

"Po zistení nebezpečných zásielok v Španielsku pôvodom z Ukrajiny Slovenská pošta v spolupráci s colným úradom pristupuje k zvýšenej kontrole poštových zásielok, vstupujúcich na územie Slovenska z Ukrajiny," skonštatovala Dorčáková.

Kontrola röntgenom je podľa nej preventívnym opatrením na zamedzenie prípadného vstupu zásielok s nebezpečným obsahom do siete Slovenskej pošty.