Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

MV SR: Obnova vozového parku sa týka aj okresných úradov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Koncepčný plán obnovy osobných vozidiel Ministerstva vnútra SR na roky 2022 – 2031 ráta aj s formou dlhodobého prenájmu vozidiel.

Bratislava 19. mája (TASR) – Ministerstvo vnútra (MV) SR pokračuje v pilotnom projekte výpožičky vozidiel, ktorý je jednou z foriem obnovy vozového parku. Štátny tajomník rezortu Tomáš Oparty v tejto súvislosti odovzdal prvých osem vozidiel pre prednostov okresných úradov.

"Som naozaj veľmi rád, že napriek sťaženým dodávateľským podmienkam spôsobených pandémiou a teraz aj vojnou na Ukrajine sme dokázali zabezpečiť ďalšie vozidlá a verím, že pokračovanie obnovy celého vozového parku bude prebiehať plynule," uviedol Oparty.

Hovorkyňa MV Zuzana Eliášová pripomenula, že Koncepčný plán obnovy osobných vozidiel Ministerstva vnútra SR na roky 2022 – 2031 ráta aj s formou dlhodobého prenájmu vozidiel, ktorý sa realizuje v spolupráci s Automobilovými opravovňami MV SR.

V prvej fáze bolo zapožičaných 52 vozidiel. "Týmto spôsobom budú obnovené vozidlá aj na väčšine okresných úradov. Medzi hlavných kandidátov na obmenu patria okresné úrady s vozidlami s najvyšším nájazdom, vekom a vysokými nákladmi na opravy," dodala Eliášová.