Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Slovensko

Rezort vnútra spúšťa preventívnu kampaň proti podvodom na senioroch

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Pomoc seniorom nie je podľa ministerstva záležitosťou len informačných a preventívnych kampaní.

Bratislava 26. augusta (TASR) - Ministerstvo vnútra (MV) SR spúšťa preventívnu kampaň, zameranú proti podvodom na senioroch. V septembri a októbri budú seniorom rozdávať balík opatrení a aktivít, zameraný najmä na internetovú bezpečnosť či klasické podvody v teréne. TASR o tom informoval tlačový odbor kancelárie ministra vnútra SR.

Pomoc seniorom nie je podľa ministerstva záležitosťou len informačných a preventívnych kampaní. Seniori a ich okolie sa na rezort vnútra obracajú aj v prípade, že sa stali obeťou trestného činu, alebo majú pocit, že by sa ňou mohli stať. "Pre tento účel bolo v rokoch 2019 až 2021 vytvorených 16 informačných kancelárií pre obete trestných činov," priblížilo MV.

Ich pracovníci dlhodobo pomáhajú klientom rôznych cieľových skupín a vekových kategórií. "Z hľadiska informačných kancelárií tvoria osoby nad 60 rokov takmer 17 percent všetkých klientov," uviedol rezort vnútra. V rámci prevencie kriminality sa zameriava aj na školenie odborných pracovníkov informačných kancelárií či príslušníkov Policajného zboru.