Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

MZ pracuje na tom, aby sa mohli očkovať deti vo veku od 12 do 15 rokov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Rozhodnutie EMA je založené na štúdii viac ako 2000 detí v Spojených štátoch, ktorá preukázala, že vakcína je bezpečná a efektívna.

Bratislava 31. mája (TASR) - Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR pracuje na tom, aby sa proti ochoreniu COVID-19 mohli dať vakcínou od konzorcia Pfizer/BioNTech zaočkovať aj deti vo veku od 12 do 15 rokov. TASR to potvrdila hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Eliášová.

"MZ považuje očkovanie za účinnú prevenciu a to platí aj v prípade očkovania detí voči COVID-19, kde sme čakali na oficiálne odporučenie odborných autorít. Odporučenie Európskej liekovej agentúry (EMA) z konca uplynulého týždňa registrujeme. Postupne nastavíme pravidlá aj v našej krajine tak, aby sa deti v odporúčanej vekovej kategórii očkovali a boli tak preventívne chránené pred vírusom," priblížila.

Kroky v tejto súvislosti čaká podľa Eliášovej ešte odborné rokovanie. Rezort bude následne v nadväznosti informovať o detailoch.

Rozhodnutie EMA je založené na štúdii viac ako 2000 detí v Spojených štátoch, ktorá preukázala, že vakcína je bezpečná a efektívna, informovala agentúra AP. Výskumníci budú zdravie účastníkov tejto štúdie sledovať ešte ďalšie dva roky.