Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Slovensko

MZ predĺžilo termín na podanie žiadostí pri 2 výzvach z plánu obnovy

Na archívnej snímke z 13. júla 2020 budova, v ktorej sídli Ministerstvo zdravotníctva SR na Limbovej ulici v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

V rámci výzvy na vybudovanie psychosociálnych centier je alokovaných 7,8 milióna eur.

Bratislava 2. februára (TASR) - Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR predĺžilo termín na podávanie žiadostí pri výzvach na vybudovanie psychosociálnych centier a doplnenie siete psychiatrických stacionárov. Žiadatelia sa do nich môžu zapojiť do konca februára. TASR o tom informoval komunikačný odbor rezortu.

"Ministerstvo vychádza v ústrety žiadateľom, ktorí spĺňajú podmienky, ale nestihli z akýchkoľvek dôvodov zareagovať do konca januára. Do výziev sa teraz môžu žiadatelia zapojiť do 28. februára 2023," priblížil.

V rámci výzvy na vybudovanie psychosociálnych centier je alokovaných 7,8 milióna eur. Jej cieľom je zabezpečiť adekvátnu starostlivosť o dlhodobo chorých pacientov, najmä v ich prirodzenom prostredí mobilným tímom. Výzva na vybudovanie siete stacionárov má zase pomôcť so psychosociálnou rehabilitáciou pre deti a dospelých. Celkovo je na ňu alokovaných vyše 6,5 milióna eur.