Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Rezort zdravotníctva: Epidemiologická situácia v SR je veľmi dobrá

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavol Zachar

Hospitalizovaných je aktuálne 231 ľudí, z nich potvrdené ochorenie COVID-19 má 154 pacientov.

Bratislava 23. júna (TASR) - Epidemiologická situácia na Slovensku je veľmi dobrá. V stredu to uviedla hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR Zuzana Eliášová. Rezort apeluje na ľudí, aby nezabúdali na zodpovednosť.

Od budúceho pondelka (28. 6.) bude podľa COVID automatu v druhom stupni ostražitosti šesť okresov. V prvom stupni ostražitosti ich bude 46. V stupni monitoring bude 27 okresov.

Celkovo je prvou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19 zaočkovaných 1.967.496 ľudí. Plne zaočkovaných je 26 percent Slovákov, konkrétne ide o 1.400.324 ľudí. Očkovanie chce MZ SR podporiť prostredníctvom mobilných očkovacích tímov a tiež umožnením očkovania v ambulanciách všeobecných lekárov od začiatku júla.

Hospitalizovaných je aktuálne 231 ľudí, z nich potvrdené ochorenie COVID-19 má 154 pacientov. Na JIS je podľa hovorkyne 17 pacientov a podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 13 osôb.

Na Slovensku sa potvrdil už aj delta variant nového koronavírusu. Ten je o 40 až 60 percent infekčnejší a riziko hospitalizácie je 2,61-krát väčšie. Rezort zdravotníctva tiež uviedol, že pri tomto variante je druhá dávka očkovania kriticky dôležitá. Očkovanie potrebujú aj tí, ktorí už ochorenie COVID-19 prekonali.