Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

Ministerstvo zdravotníctva zverejní termíny na očkovanie

Ilustračná snímka. Foto: TASR - František Iván

V pondelok a utorok (9. 3.) vo večerných hodinách bude postupne pribúdať 29.700 nových termínov na očkovanie vakcínou od spoločnosti Pfizer pre ľudí starších ako 70 rokov.

Bratislava 7. marca (TASR) - Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR otvára očkovacie kapacity priebežne podľa doručených dodávok vakcín od výrobcov a dostupných kapacít očkovacích centier. Nové termíny na očkovanie sa budú postupne zverejňovať na budúci týždeň od pondelka (8. 3.) do štvrtka (11. 3.). Informovala o tom hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Eliášová.

V pondelok a utorok (9. 3.) vo večerných hodinách bude postupne pribúdať 29.700 nových termínov na očkovanie vakcínou od spoločnosti Pfizer pre ľudí starších ako 70 rokov. V stredu (10. 3.) alebo štvrtok vo večerných hodinách bude postupne pribúdať minimálne 30.000 nových termínov na očkovanie vakcínou od spoločnosti AstraZeneca pre ľudí vo veku 60 až 70 rokov. "Očkovacie termíny sa otvárajú tak, aby každá jedna dostupná dávka vakcíny nebola uložená v sklade, ale aby bola v čo najkratšom čase podaná ľuďom," vysvetlila Eliášová.

Rovnako ako v minulosti sa naďalej nové otvorené termíny zverejňujú na stránke korona.gov.sk. Od budúceho týždňa bude platiť aktualizovaná očkovacia stratégia a na jej základe sa otvorili vakcinačné termíny pre osoby nad 60 rokov. Z toho dôvodu bol upravený aj registračný formulár, ktorý umožnil prihlásiť sa len osobám starším ako 60, respektíve 70 rokov. "Podľa plánovaných dodávok vakcín by ich malo v najbližších týždňoch prichádzať čoraz viac, môžeme preto očakávať čoraz vyšší počet nových termínov na registráciu," dodala Eliášová.