Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

MZ SR zatiaľ nezverejnilo, či sa bude meniť rozdelenie okresov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Počty prepustených z nemocníc prevyšujú počty prijatých pacientov s ochorením COVID-19.

Bratislava 5. augusta (TASR) – Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR zatiaľ nezverejnilo, či sa od budúceho týždňa bude meniť rozdelenie okresov. Tento týždeň sú všetky okresy v zelenej farbe, informoval o tom komunikačný odbor Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR.

Z pozitívne testovaných ľudí na ochorenie COVID-19 za posledné dva týždne bolo 78 percent nezaočkovaných voči novému koronavírusu. Zaočkovanosť sa v regiónoch pohybuje rozdielne. Aspoň prvú dávku očkovacej látky má od 27 do 60 percent ľudí na Slovensku, plne zaočkovaných oboma dávkami vakcíny je v našej krajine z pohľadu na jednotlivé regióny od 24 do 56 percent osôb.

MZ pripomína, že reprodukčné číslo sa už štvrtý týždeň drží nad úrovňou 1, teda počet nových prípadov rastie. "Oproti minulému týždňu sa reprodukčné číslo zvýšilo, čo znamená, že sa zrýchľuje aj šírenie nákazy. Ak porovnáme situáciu s minulým rokom, počty nových denných prípadov sa nachádzajú na úrovni, na ktorej sme boli približne v polovici augusta," spresnila Tatiana Kmecová z komunikačného odboru MZ s tým, že rezort vyzýva všetkých, ktorí s očkovaním váhajú, aby tak urobili.

Počty prepustených z nemocníc prevyšujú počty prijatých pacientov s ochorením COVID-19. Príjmy poklesli zo sedemdňového priemeru okolo 400 denne vo februári v súčasnosti pod päť denne.