Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Rezort zdravotníctva: Vedenie VšZP má dôveru ministra Lengvarského

Na archívnej snímke minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský. Foto: TASR - Jakub Kotian

Ministerstvo podľa Eliášovej slov do zmluvných vzťahov medzi zdravotnými poisťovňami a poskytovateľmi zdravotnej starostlivosti nezasahuje a nevstupuje ani do priebehu rokovaní.

Bratislava 31. marca (TASR) - Vedenie štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) má dôveru ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského (nominant OĽANO) a zmeny v tejto oblasti neplánuje. Pre TASR to uviedla hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Eliášová na margo ministrovho stredajšieho (30. 3.) stretnutia so šéfom VšZP Richardom Strapkom.

"Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský sa priebežne zaujíma o situáciu vo VšZP a s vedením poisťovne z pozície akcionára je v pravidelnom kontakte, rovnako tak včera absolvoval pracovné stretnutie s vedením poisťovne," uviedla hovorkyňa.

Ministerstvo podľa jej slov do zmluvných vzťahov medzi zdravotnými poisťovňami a poskytovateľmi zdravotnej starostlivosti nezasahuje a nevstupuje ani do priebehu rokovaní. "Poisťovňa nás informovala, že robí všetko pre to, aby mali pacienti zabezpečenú zdravotnú starostlivosť, prioritou pre ministerstvo zdravotníctva je adekvátne poskytovanie zdravotnej starostlivosti a jej dostupnosť pre všetkých ľudí na Slovensku," doplnila.