Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Vedením UNB je dočasne poverená Renáta Vandriaková

Na archívnej snímke vchod do Univerzitnej nemocnice Bratislava. Foto: TASR Pavol Zachar

UNB sa skladá z piatich samostatných pracovísk.

Bratislava 8. novembra (TASR) – Univerzitnú nemocnicu Bratislava (UNB) dočasne povedie jej doterajšia medicínska riaditeľka Renáta Vandriaková. Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR pristúpilo k zmene vo vedení zavedením nového modelu riadenia. TASR o tom informovala hovorkyňa ministerstva Zuzana Eliášová.

"V rámci procesu riadenia UNB prax ukázala potrebu viac zapojiť do riadiacich procesov na úrovni celej nemocnice aj vedúcich zamestnancov jednotlivých nemocníc, ktoré sú súčasťou UNB. Z uvedeného dôvodu začíname s implementáciou nového modelu riadenia," komentoval zmenu riaditeľ Úradu pre riadenie podriadených organizácií MZ SR Martin Hromádka.

V ostatných zdravotníckych zariadeniach v zriaďovateľskej pôsobnosti Ministerstva zdravotníctva SR naďalej zostáva štruktúra štatutárneho orgánu nezmenená. Eliášová pre TASR uviedla, že doterajší generálny riaditeľ UNB Juraj Kovács sa o svoju funkciu bude môcť opätovne uchádzať vo výberovom konaní ministerstva.

UNB sa skladá z piatich samostatných pracovísk. Tvoria ju Nemocnica Ružinov, Nemocnica akademika Ladislava Dérera na Kramároch, Nemocnica sv. Cyrila a Metoda v Petržalke, Nemocnica Staré Mesto na Mickiewiczovej ulici a Špecializovaná geriatrická nemocnica v Podunajských Biskupiciach.