Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Všetky okresy sa aktuálne nachádzajú v zelenej farbe

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Počty prepustených z nemocníc prevyšujú počty prijatých pacientov s ochorením COVID-19.

Bratislava 6. augusta (TASR) – Všetky okresy na Slovensku sa z hľadiska pandémie nového koronavírusu aktuálne nachádzajú v zelenej farbe. Nateraz tak platí rozdelenie okresov schválené uznesením vlády s účinnosťou od 19. júla. TASR o tom informovali z komunikačného odboru ministerstva zdravotníctva.

„O zmenách rozdelenia okresov podľa COVID automatu rozhoduje vláda SR svojím uznesením," podotkol rezort.

Z pozitívne testovaných ľudí na ochorenie COVID-19 za posledné dva týždne bolo 78 percent nezaočkovaných voči novému koronavírusu. Zaočkovanosť sa v regiónoch pohybuje rozdielne. Aspoň prvú dávku očkovacej látky má od 27 do 60 percent ľudí na Slovensku, plne zaočkovaných oboma dávkami vakcíny je v našej krajine z pohľadu na jednotlivé regióny od 24 do 56 percent osôb.

„Reprodukčné číslo vzrástlo na úroveň 1,2 – 1,3. Výrazne stúpol podiel delta variantu a mierne rastie počet potvrdených pozitívnych prípadov," skonštatovalo ministerstvo.

Pripomína, že reprodukčné číslo sa už štvrtý týždeň drží nad úrovňou 1, teda počet nových prípadov rastie. „Oproti minulému týždňu sa reprodukčné číslo zvýšilo, čo znamená, že sa zrýchľuje aj šírenie nákazy. Ak porovnáme situáciu s minulým rokom, počty nových denných prípadov sa nachádzajú na úrovni, na ktorej sme boli približne v polovici augusta," spresnila Tatiana Kmecová z komunikačného odboru rezortu zdravotníctva s tým, že ministerstvo vyzýva všetkých, ktorí s očkovaním váhajú, aby tak urobili.

Počty prepustených z nemocníc prevyšujú počty prijatých pacientov s ochorením COVID-19. Príjmy poklesli zo sedemdňového priemeru okolo 400 denne vo februári v súčasnosti pod päť denne.