Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Rezort zdravotníctva vyhlásil výberové konanie na post šéfa NCZI

Ilustračné foto. Foto: TASR – Martin Baumann

Od budúceho riaditeľa NCZI sa očakávajú výborné komunikačné schopnosti a schopnosť vytvárať dlhodobé a efektívne pracovné vzťahy.

Bratislava 30. augusta (TASR) - Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR v pondelok vyhlásilo výberové konanie na obsadenie postu generálneho riaditeľa Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI). Informuje o tom na svojom webe.

Od budúceho šéfa inštitúcie sa očakáva okrem vysokoškolského vzdelania druhého stupňa minimálne päťročná prax v IT oblasti, ďalej minimálne trojročná prax v riadiacej funkcii a skúsenosti s vedením a motiváciou pracovného tímu či analytické schopnosti potrebné pri vypracúvaní návrhov koncepcií na rozvoj centra. Rovnako je podmienkou mať organizačné a riadiace schopnosti či napríklad vyrovnaný postoj k pracovnému zaťaženiu.

Od budúceho riaditeľa NCZI sa očakávajú výborné komunikačné schopnosti a schopnosť vytvárať dlhodobé a efektívne pracovné vzťahy. Podmienkou je aj ovládať anglický jazyk. Kandidáti na tento post musia vypracovať projekt stratégie rozvoja organizácie zameraný na inovácie, zabezpečenie vyrovnaného hospodárenia, zefektívnenie chodu organizácie, zvýšenie efektívnosti vo využívaní finančných zdrojov, personálnu politiku, ale aj riešenie aktuálnych problémov.

Ministerstvo informovalo, že uchádzači absolvujú písomné testy, realizovať sa môžu aj online formou. Úspešných uchádzačov čaká aj verejné vypočutie.

Rezort zdravotníctva oznámil, že tarifný plat pre takúto pozíciu je 1373 eur, predpokladaný funkčný plat je vo výške 6000 eur.

Záujemcovia môžu svoje žiadosti zasielať na adresu generálneho tajomníka služobného úradu MZ SR do 20. septembra.